Zákaznická podpora:info@zdravotal.cz

Jak na problém s koncentrací?

 Schopnost zaměřit se na určitou dobu na jednu jedinou věc, tedy schopnost soustředit se, je hlavní předpoklad pro úspěšné vykonávání většiny činností. Pokud člověk není schopen někdy i naprosto základní činnosti díky špatné koncentraci stabilně a kontrolovaně vykonávat, negativně ho to ovlivní pravděpodobně jak v rovině pracovní, tak osobní.

S poruchou pozornosti se přitom potýká i řada dětí, zde je navíc problém spojený s hyperaktivitou. Poruchy koncentrace patří dokonce mezi nejčastější neurovývojové poruchy v dětském věku a jsou dnes více známy pod názvem ADHD (zkratka anglického „attention deficit hyperactivity disorder“). Patří mezi zřejmě nejprobádanější duševní a emocionální poruchy.

Poruchy koncentrace a potíže s pozorností mají různé příčiny: poruchy mozku, způsobené poraněním či chybným propojením hemisfér nebo špatným zásobením mozku kyslíkem. Dalšími faktory jsou špatná strava, respektive nedostatek živin a pro nervovou soustavu nezbytných prvků jako jsou omega-3/-6 mastné kyseliny, hořčík, selen, zinek a železo a samozřejmě nepostradatelné vitaminy skupiny B. Živnou půdu těmto poruchám připravují také stres, časté konflikty a prožívání strachu.

Terapie onemocnění by měla být komplexní a zahrnovat psychiatrickou a psychologickou péči, režimová opatření, měla by se zaměřit také na rodinné a školní prostředí dítěte. Aktuálně se však, ve snaze zmírnit projevy ADHD, vyvíjí nové preparáty, respektive výživové doplňky. Jejich výhodou je volná dostupnost, není tedy nutná preskripce od dětského psychiatra. Jedním z takových doplňků stravy je právě Concentrix®, vyvinutý speciálně pro děti od 4 let věku a mladistvé. Využívá se při lehčích formách hyperaktivity a poruchách koncentrace a svým složením podporuje kognitivní vývoj dětí a mladistvých, zlepšuje koncentraci a schopnost učení.

Aktivními složkami preparátu jsou omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které podporují duševní rozvoj v dětství a v mládí a duševní výkonnost ve stáří, dále zinek nezbytný pro látkovou výměnu v mozku a výkyvy nálad redukující hořčík, jinak životně důležitý pro vitalitu a výkonnost mozku.

 

Složení produktu Concentrix®:

Mastné kyseliny omega-3 a omega-6, vitamin E, B1, B2, B6, B12, hořčík, zinek, selen a železo.