Zákaznická podpora:info@zdravotal.cz

Jak je důležité sledovat hladinu homocysteinu?

Víte, co je homocystein, proč vadí, když ho v krvi máme „moc“ a jak v těle udržet jeho optimální hladinu?

 

Velká většina z nás ví nebo, alespoň tuší, co je cholesterol. Náš praktický lékař sleduje jeho množství v krvi a často nás kvůli zvýšeným hodnotám kárá a nabádá ke zdravějšímu stravování a dostatečné míře pohybu. Další důležitou hodnotou, kterou bychom měli laboratorně sledovat, a často se to neděje, je hladina homocysteinu. Jeho optimální hladinu v těle je důležité mít po kontrolou především u seniorů, kteří jsou často ohroženi podvýživou, o tělesné aktivitě i potřebném pobytu na denním světle nemluvě.

A co to tedy je, ten homocystein? Jde o aminokyselinu, která vzniká při normálním metabolizmu v každém lidském těle. Rychle se přeměňuje na další látky, aby nedocházelo k jeho nezdravému hromadění v krevním oběhu. Proces této přeměny však vyžaduje v organizmu přítomnost vitamínu B12 a kyseliny listové. V naší, nezřídka jednostranné a nepříliš zdravé stravě, tyto složky často chybí.

Pokud kromě nezdravé výživy a nedostatku pohybu žijeme ve stresu, znečištěném životní prostředí, kouříme a nadměrně užíváme alkohol, homocystein se hromadí s v buňkách, přechází do krve a spouští reakce poškozující buňky. Důsledkem může být zvýšené riziko srdeční ischemie, infarktu myokardu, aterosklerózy a vysokého krevního tlaku.

Vysoká hladina homocysteinu by mohla být dle posledních vědeckých studií také jednou z příčin onemocnění, jako jsou například kloubní záněty, polyneuropatie, makulární degenerace, zánětlivé onemocnění střev, ulcerózní kolitida, Crohnova nemoc, syndrom karpálního tunelu, žilní trombóza, chřipkové stavy,  poruchy vnímání a myšlení, deprese, epilepsie, chronický únavový syndrom, alergie, migrény, roztroušená skleróza, neurologická onemocnění, například Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba, a mnoho dalších.

Významným pomocníkem pro dodání potřebné kyseliny listové, vitaminu B12 a vitaminu D3 a regulaci hladiny homocysteinu v těle je doplněk stravy PARKOVIT®.

Jeho složení přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu, ale také podporuje imunitní systém, přispívá ke správné psychické činnosti, k funkci nervové soustavy a ke snížení míry únavy a vyčerpání. Vysoký obsah vitaminu D3 dále přispívá k normálnímu vstřebávání vápníku a fosforu a k udržení normálního stavu kostí, svalů a zubů. Vitamin b12 se také podílí na normální tvorbě červených krvinek a na procesu dělení buněk.

PARKOVIT® je výjimečně vhodný pro starší věkové skupiny, které bývají ohroženy podvýživou. Používá se také při chronickém nedostatku živin vyvolaném léky u pacientů s Parkinsonovou chorobou.

Vysoká farmaceutická kvalita je zaručena německou výrobou a správným skladováním. Proto PARKOVIT® zakoupíte na Zdravotalu

Orientační cena balení na 1 měsíc je asi 170 Kč. Užívá se 1 malá, snadno polykatelná tableta denně.

Složení: Kyselina listová 1000 µg  (500 % RHP*), vitamin B12 5 µg  (200 % RHP*), vitamin D3 20 µg (800 IU)  (400 % RHP*) *RHP - referenční hodnota příjmu

Návod k použití: Užívejte 1 tabletu denně (nejlépe s jídlem) a zapijte dostatečným množstvím tekutiny.

Důležité pokyny: Doporučená denní dávka by neměla být překročena. Doplňky stravy by neměly být používány jako náhrada vyvážené a pestré stravy a zdravého životního stylu. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Více informací najdete na www.parkovit.cz

 

Zastoupení pro ČR: DESITIN PHARMA, spol. s r.o., Opletalova 25, Praha 1, www.desitin.cz